justerica.blogg.se

Seg sjuk-söndag på jobbet

Publicerad 2012-12-30 18:29:14 i Allmänt,

Varje dag så blir det bättre, varje kväll sämre, varje morgon hemsk! Jag fick höra idag att detta kan sitta i i upp till 6-8 veckor. Då går jag ju under!

Sitter just nu på jobbet och kollar film, lagade precis lite mat till oss men fick inte i mig något alls.... Får göra ett nytt försök om en stund..

Inte kul att vara sjuk

Publicerad 2012-12-29 15:20:00 i Allmänt,

Min tanke runt 13: "jag känner mig lite piggare nu, hoppas jag hade min dip inatt och att det vänder nu så jag är pigg tills nyår!"

Min tanke nu - inte alls som ovan!

Det är lugnt på jobbet idag som tur är :) Så jag kan vara lite halvkass.. Vi sitter just nu och kollar hockey. Och jag smuttar på min varma mjölk, min tredje kopp för idag. Det är det enda jag har fått i mig. Och två lussebullar...

Toppar och dalar

Publicerad 2012-12-29 09:47:00 i Allmänt,

Gårkvällen var mysig! Anna, Faruk och Ellie, Kikki och Mirsad kom som sagt efter 6 och stannade ett par timmar.. Planen var sedan att jag och älsklingen skulle dra till gymet men jag hade ingen motivation så vi stannade hemma och tittade på film ist.. Och tur var väl det - för vid kl 3 vaknade jag och var sjuk...

Jag har knappt sovit en blund efter det att jag vaknade mitt i natten.. Men jag pallrade mig till jobbet ändå. Halsont och lite feber har väl inte dödat någon..?! Sitter just nu insvept i min filt och dricker massa varma drycker och knaprar halstabletter...

Behöver starta om

Publicerad 2012-12-28 12:36:55 i Personligt,

Snyftmusik på radion och allmän mysstämning på jobbet gör inte saken bättre just nu. Jag behöver musik man kan "sjunga" falskt till och som man kan dansa och skaka rumpa till! Jag vill sätta upp håret i en lillaMy- frisyr, skita i sminket och hoppa i en mysdress.. Jag behöver fula mig helt enkelt. Släppa ut knasbollen som bor i mig och bara flippa ur. Jag behöver skratta och le! ;)

3 timmar kvar på jobbet, sen ska jag cykla hemåt, pussa på mini, höja musiken och skaka loss, ta en dusch och börja om! Runt sex kommer Anna, Faruk och lille Ellie och den ungen är ju ren lycka i en liten kropp! När jag får se henne le och skratta och ha henne i min famn så kommer alla dagens problem vara som bortblåsta!


En form av ångest..?

Publicerad 2012-12-28 11:31:31 i Personligt,

Julen är en sån där tid då jag lätt blir nedstämd och i obalans.. Men nu är julen över och jag har haft det urmysigt och underbart men den där känslan hänger sig kvar. Jag har mardrömmar och sover kasst och bär omkring på en olustig känsla..

Och jag kan lätt beskriva den där känslan med ett ord. Saknad. En saknad av två personer, av helt olika anledningar och orsaker men av samma tomhet och smärta <3

Så sött

Publicerad 2012-12-28 00:15:14 i Allmänt,

Mini njuter! Att ligga i knät med huvudet i händerna samtidigt som man blir kliad på huvudet är himmelriket om man är en liten vavva ;) Men nu kryper vi ner och säger godnatt. Jobb 8-16 i morgon!

Har haft en urmysig dag

Publicerad 2012-12-28 00:12:09 i Allmänt,

Det blev en heldag med Kikki och en halvdag med Karin <3 Mötte upp flickorna på stan runt 13 och var taggad för rea men hittade som sagt ingenting.. Karin gav upp runt 4-tiden och runt 5 gick jag och Kikki hem till mig för lite extra mys. Och hon hängde kvar tills nu. Myys!!

När Admir trillade in efter 6 fixade vi lite käk och sen pös vi bort till videobutiken och hyrde lite filmer sen spenderades kvällen i soffan :)

Dags att krama kudden

Publicerad 2012-12-27 00:11:51 i Allmänt,

Det blev en mysig hemmakväll med Karin <3 Hon åkte. Och hon kom tbx ;) Sen trillade även älsklingen och Jasmin in så vi satt här hemma och tog det lugnt bara!

Kröp ner nu precis så nu blir det att glo lite teve eller eventuellt en film! Nattnatt!

Annandagen

Publicerad 2012-12-26 21:07:05 i Allmänt,

Har inte haft ngn ork till att blogga idag, eller tid för den delen..

Tog sovmorgon till 11 :) Var på gymet vid 13, vid 15 mötte jag upp Lollo, Ludde och Kikki för fika och efter det gick jag och Kikki en kort sväng på stan, sa hej till ett par kompisar och sen vidare hem till mig.. Strax efter 17 kom Karin och gjorde oss sällskap :) Nu har alla åkt hem och mannen har dragit till gymet så nu ligger jag och Mini i soffan och tittar på film. "pirates of the caribbean - vid världens ände" går på teve just nu så det får duga ;)

Vad som händer ikväll är ännu oklart. Admir vill ut på stan, men jag vet inte om något är öppet...?

Jobba jobba

Publicerad 2012-12-25 20:12:45 i Allmänt,

Träningen gick kalas! Det blev ben idag.. Nu sitter vi och gottar oss på jobbet :)

Alla andra är väl lite lagom fulla nu på den "obligatoriska festardagen" men för mig blir det lugnt då jag går av kl 7 i morgon bitti.. Skönt! Ingen alkohol. Ingen baksmälla. Ingen ångest.

Vilken dag alltså

Publicerad 2012-12-25 14:23:00 i Allmänt,

Nehe, dags att ta sig i kragen kanske? Åt lite frukost, kröp ner i sängen igen och somnade om igen..!

Så det är dags att slita sig från sängen och världens mysigaste hund - och göra sig redo för gymet och sen är det jobb vid 17!

Från toppen till botten

Publicerad 2012-12-25 11:31:18 i Personligt,

Somnade på underbart humör igår. Hade en urmysig jul med min fina familj! Men vaknade och gjorde platt fall...

Ligger kvar i sängen fortfarande, kollar på Aladdin och önskar att jag vore liten igen...

Effektiv dag

Publicerad 2012-12-23 19:06:54 i Allmänt,

Hejåhå jag hann med allt jag skulle (förutom damma och dammsuga).. Diskade ett berg disk, tvättade 5 maskiner tvätt, bäddade rent osv.. Shoppingen gick på ett kick då jag redan hade ett hum om vad jag skulle köpa. Skönt ;) Sen mötte har upp Karin för en himmelsk chailatte på Espresso House! Sprang även på Nicole så vi fortsatte fikan hemma hos mig då jag även passade på att slå in julklapparna så det är gjort tills i morgon!

Nu sitter jag och älsklingen hos pappa och dricker kaffe. Pappa har precis öppnat sin klapp och han blev rätt överraskad när han insåg att det faktiskt var en ny dator i kartongen ;)

Dan före dopparedan

Publicerad 2012-12-23 12:17:30 i Allmänt,

Hej mitt i "julstöket"! Håller på och plocka och fixa här hemma. Bäddar rent, diskar, tvättar osv. Ska damma och dammsuga också om tiden räcker till... Och köpa de sista julklapparna. Och hinna träffa Karin nånstans där emellan! Och ikväll åker jag och älsklingen hem till pappa och lämnar hans julklapp :) Hans reaktion lär bli oslagbar! :)

Bra lördag

Publicerad 2012-12-23 00:31:27 i Allmänt,

Ikväll är jag en gottegris! ;)

Kom precis hem efter lite mys hos Jia och Amir. Landade precis i sängen. Ligger och gottar oss lite och kollar film :)

Slumrade visst till

Publicerad 2012-12-22 17:03:45 i Allmänt,

"Att vila en sekund" blev helt plötsligt "sova ett par timmar" ;) Jag och mini somnade som två små barn.. Men nu får jag försöka komma igång lite igen, ska börja med att kissa mini och ta något lätt att äta för ska med mannen till gymet runt sex!

En paus

Publicerad 2012-12-22 14:16:07 i Allmänt,

Landade precis på soffan! Ska vila en sekund! Det tar på krafterna att bara sitta och bli ompysslad :) Gick en kort sväng på stan också och hittade två klappar till. Så två kvar, men det får vänta tills i morgon..

Kryper ner

Publicerad 2012-12-22 00:08:21 i Allmänt,

..och säger god natt lite smått tipsy :) Nä, så farligt är det inte men jag dricker så sällan så jag är sådär skönt avslappnad.. Efter 1,5 glas vin... Ska krypa tätt intill min man och mysa hela natten!

I morgon blir det gym, frisör och stan som gäller sen är resten utav dagen och kvällen oplanerad. Jag borde städa, tvätta och fixa lite här hemma så set är fint till jul, men det känns inte som ett så roligt lördagsnöje....!

Skål

Publicerad 2012-12-21 20:28:50 i Allmänt,

Ett glas vin en fredagkväll, mys med film, egentid... Det var inte igår....

Fredagsmys

Publicerad 2012-12-21 20:10:24 i Allmänt,

Det blev lite julklappsshopping efter jobbet - precis som jag ville ;) Köpte två klappar, så nu är det bara några stycken kvar. Så det tar jag i morgon efter frisören eller på söndag!

Vi stannade även till på Zorbaz och käkade på vägen hem då det drog ut lite på tiden.. När vi kom hem så mös vi ner oss med mini i soffan och tittade på film. "baby på vift" gick på teve, den är så söt! Och nu ligger jag och mini kvar och tittar på nästa film "how do you do". Ingen aning om vad det är men jag ger den en chans :) Admir pös bort till gymet precis men jag låter kroppen vila lite :)

Kaffe

Publicerad 2012-12-21 13:01:30 i Allmänt,

Jag skulle behöva en hel termos! 3 timmar kvar till helg ;)

Det lutar åt lite julklappsshopping i eftermiddag (om jag kan övertala mannen) annars måste jag stressa ihjäl i morgon för att hinna med att köpa det jag ska! Har nämligen tid hos frisören vid 9.00 i morgon och jag är väl klar runt lunch så i morgon blir det inte många timmar över till annat! Som tur är så ska jag inte köpa speciellt många klappar :)

No shit!

Publicerad 2012-12-21 10:58:10 i Allmänt,

Sitter på jobbet och läser tidningen.. Och uppenbarligen så gick inte jorden under inatt!

Jobbar 8-16 idag med sen tar jag helg :)

Mys hos frugan

Publicerad 2012-12-20 22:07:00 i Allmänt,

Har haft en mysig eftermiddag och kväll ute i Norrliden. Har lekt med barnen och bara myst :) Ligger just nu och slappar lite i soffan. Jag mini och Amir. Jia är i duschen och Admir kommer en sväng efter jobbet.. Skönt att bara vara!

Åh irriterande

Publicerad 2012-12-20 17:12:00 i Allmänt,

Mamma i morse: Möt mig vid frisören 16.45 i eftermiddag så kan du åka med mig till Johanna. Jättebra tänkte jag! Men när jag kom till frisören så var hon inte där "hon gick vid halv" säger dom på salongen.. Har nu försökt nå henne i 25 minuter utan att lyckas. Smartnöten har satt telefonen på ljudlöst! Och tydligen glömt bort mig helt.. Men bilen är kvar på parkeringen så hon uträttar säkert lite ärenden eller något annat.... Så nu står jag här i kylan å väntar!

Att hitta en balans

Publicerad 2012-12-20 14:50:50 i Personligt,

Det är svårt. Speciellt när man levt i obalans förut.. Jag har haft mina dalar innan och jag vill inte dit igen. Och det är mycket lättare att ta tag i det nu innan det eskalerar mer.

Så nu blir det en nystart. Jag ska sluta med mina "mat och tränings"-inlägg.. Eller jag har slutat rättare sagt. Och jag ska hitta en balans, en hälsosam balans. Man måste inte träna varje dag och man måste inte ha koll på varje grej man stoppar i sig och hur mycket man förbränner. Man ska träna för att må bra och äta för att må bra.

Nyttig var mitt mål nyligen.
Nu är mitt mål hälsosam.
Det är en hårfin, men enorm skillnad!

På jobbet

Publicerad 2012-12-20 09:18:36 i Allmänt,

Nu är det statusuppdateringar, blogginlägg och glädjetjut överallt ang långledigheten som väntar... Den som ändå hade sån tur - här sliter man på som vanligt. Jobbar 8-16 idag och i morgon sen ledig helg. Men på måndag ska jag på det igen.. Då väntar kvällsvecka och helgjobb.. Allt rullar på som vanligt medans alla runt omkring slappar och har det bra.. Då är det en jäkla tur att man gillar sitt jobb!

Var rätt trött när jag kom i morse, så jag bjuder på en tröttisbild ;)

För dig gör jag allt

Publicerad 2012-12-19 22:42:54 i Personligt,

Jag hade precis ett långt samtal med den person som känner mig bättre än mig själv... Tankarna snurrar - för jag vet att hon har rätt. Hon är en klok kvinna och hon kan läsa mig som en öppen bok. Hon kan mer än så.. Hon vet vad jag känner och tänker innan jag ens vet det själv och hon sätter ord på mina känslor när jag inte själv förstår dom och hon ser så mycket mer än det jag väljer att visa. Hon är den finaste jag har och jag har inte behandlat henne på det sätt hon förtjänar. Och jag skäms. Och jag är för feg för att säga det högt...

Hon är en kvinna att se upp till! Och hon förtjänar all respekt i världen.. Hon är den enda som är ärlig - även när sanningen gör ont. Och det älskar jag henne för. Hon är systern jag aldrig fick. Det är få här i världen som får uppleva en sån vänskap!!

Vårt samtal gav mig mycket att tänka på, nytt perspektiv och nya prioriteringar här i livet. Allt hon vill är att jag ska må bra och för hennes skull, och min egen, så är det vad jag ska kämpa för...

Så trött

Publicerad 2012-12-19 18:32:31 i Allmänt,

Jag skulle kunna gå och lägga mig. Och lätt sova tills i morgon.. Och det är kanske precis vad jag borde då klockan ringer 4.30 i morgon bitti..?

Jag har idag jobbat 8-16 samt varit på två pass på gymet. Svalde precis maten så är nu påväg in i duschen sen blir det nog soffan resten av kvällen. Sängen känns det lite tidigt för...?!

Onyttigt är gott

Publicerad 2012-12-19 12:33:15 i Träning & Kost,

Ja, så enkelt är det.. Jag är inte mycket för godis, chips och läsk så på den fronten är jag rätt duktig. Snabbmat/skräpmat har jag också tagit avstånd från och där var min svaghet cheeseburgaren! Omg, jag kan fortfarande få rejäla sug efter det sena kvällar eller de få gånger jag festar men nu har jag hållit fast vid mitt nej ett bra tag :)

Men, då kommer vi ju till mina största temptations - vitt bröd och ost! Jag har inte ost hemma längre så det var ett tag sedan jag åt det nu. Någon bit slinker ner då och då men det är inte alls som det har varit tidigare. Jag har haft sjuka ostperioder! Men brödet! Mannen har alltid, alltid, alltid bröd hemma och bara lukten kan göra mig galen ibland! Och på jobbet finns det alltid rostbröd i frysen så där brukar djävulen på axeln komma fram "en rostad macka kan du unna dig, eller två"... Idag var en sådan dag... Igen...

Den största anledningen till att jag inte ska äta bröd är inte någon bantningsfixide (för bantar gör jag verkligen inte) utan det är för att jag mår dåligt av det. Min mage är otroligt känslig för vissa saker, bland annat bröd, så den där mackan som är så inbjudande just då kan kosta mig dyrt i flera dagar efter...

Och som jag skrivit innan, jag kan ta det där om min mage i ett annat inlägg för många undrar och som någon kanske märkt på mina "mat och tränings"-inlägg så äter jag varken tex potatis, pasta, ris osv och det är inte för att jag inte vill - utan för att jag inte kan...

Jobb 8-16

Publicerad 2012-12-19 09:43:43 i Allmänt,

Hej å hå! I morse var sängen skönare än på länge! Jag låg och drog mig alldeles för länge och försov mig nästan men jag hann till jobbet i tid!

Så nu är frukosten i magen och jag sitter och smuttar på mitt kaffe :)

Dagens mat och träning

Publicerad 2012-12-18 22:35:09 i Träning & Kost,

Frukost 1: 1/2 kvarg med proteinpulver
Efter träning: Proteinshake
Frukost 2: Fiberhavregrynsgröt med kanel och äpple, en kopp kaffe
Lunch: Buffé på Ming Palace. Wookade grönsaker, stark kyckling, fläskfilé med purjolök, 5 små vårullar, kaffe, vitaminer och omega3
Middag: Barnmat
Mellanmål: Proteinbar och två koppar kaffe
Kvällsmat: En bit bröd med cream cheese
 
Träning:
10 minuters uppvärmning på Crossen
Gym - ben med PT

Nya naglar

Publicerad 2012-12-18 22:31:05 i Allmänt,

Nu är jag äntligen hemma igen! Jag och Katrin åkte ut till Trekanten strax efter 4 för att fixa mina naglar nu inför jul.. Det är Katrins svägerska som gör oss fina och jag kan varmt rekommendera henne! Bara kommentera för mer info!

Jag hade letat inspiration på nätet och hade ett hum om vad jag ville ha men Jenny hade aldrig gjort något i stil med detta innan så det hela blev ett litet experiment :) Men jag är så nöjd! Som alltid! Det hela tog ca 4 timmar. Där snackar vi tålamod. Och koncentration! Som sagt hon är grym ;)

Bra träningspass

Publicerad 2012-12-18 07:40:00 i Träning & Kost,

Hemma efter träningen! Det gick galant och fick massa nya, roliga men jobbiga övningar! Står just nu ute i snön och väntar på att mamma ska komma till jobbet så jag får lite sällskap till frukosten då mannen fortfarande ligger och sover!

Var taggad till tusen på ett överkroppspass men min PT hade andra planer så vi körde ben idag. Det lär kännas i morgon, jag känner träningsverken smyger sig på redan nu!
 
Och självklart blev vi tvinga att boka om morgondagens träning tills på torsdag så nu har jag fått tänka om och ändra lite i min planering! Men det blir nog bra det med :)

Dagens mat och träning

Publicerad 2012-12-17 22:40:00 i Träning & Kost,

Frukost: Proteinshake
Lunch: Barnmat och ett knäckebröd med cream cheese och tomat, en kopp kaffe
Mellanmål: Proteinbar
Efter träning: Proteinshake
Middag: Grönsakssoppa och en brödbit, vitaminer och omega3
Kvällsmat: Två koppar te
 
Träning:
40 minuters löpband
Indoor-pass
Mag/rygg-pass

Filmkväll

Publicerad 2012-12-17 22:39:00 i Allmänt,

Sådär, då har vi sett andra Star wars-filmen :) Kikki kom hit runt sju och sedan dess har vi myst med te och film i soffan.. Jag kröp precis ner i sängen, måste försöka somna i tid ikväll då klockan ringer redan 4.30 i morgon..! Jag hoppas verkligen att jag hinner somna innan mannen kommer hem och att jag inte blir väckt när han kommer för då lär jag aldrig kunna somna om..!

Tösen har redan slutit sina söta ögon och ligger här tätt intill och snarkar <3

3 timmar kvar

Publicerad 2012-12-17 13:18:24 i Träning & Kost,

Ja, jag räknar ner. Haha. Jag är lite knas :) Men nu har jag tvingats vila i två hela dagar och mitt humör är därför inte det bästa. Får jag inte träna blir jag snabbt på dåligt humör och hugger och fräser för minsta lilla... Mannen spände ögonen i mig i morse och sa "snälla, gå och träna idag!!"

Jag har kommit in i ett bra flow nu så kroppen skriker efter träning, både fysiskt och psykiskt.. Så jävla skönt! Jag får abstinens om jag är utan träning för länge... Men som sagt - ca 3 timmar kvar sen blir det dubbelpsss!

Hela Kalmar är släckt

Publicerad 2012-12-17 08:17:48 i Allmänt,

Blev väckt av att frysen stod och pep i morse.. Så jag stormade upp lagom irriterad och fattade ingenting! Kikade sedan på mobilen och hade fått ett par mess ang strömavbrott... Tänder då lampan och blir ännu mer förvirrad.. Så jag luskade vidare in på Aftonbladet och läser där att i stort sett hela Kalmar och Öland är/har varit utan ström...

Dagens mat och träning

Publicerad 2012-12-16 20:28:33 i Träning & Kost,

Frukost: Proteinshake och två rostade mackor
Lunch: 1/2 keso med lite kanel och blandade nötter
Mellanmål: 4 annanasringar
Middag: Lchf-pannkaka med jordgubbssylt (recept finns i tidigare inlägg)
Kvällsmat: Proteinbar
 
Ingen träning idag heller.. Taggar inför veckan istället :) Inte heller några vitaminer eller omega3 då jag glömde ta med det till jobbet..

Lchf-pannkaka

Publicerad 2012-12-16 18:22:00 i Recept,

1 ägg
1msk grädde (jag använder mjölk)
1/2-1 dl mandelmjöl

Vispa ihop och stek!
Hur många beror självklart på hur stora som görs. Jag brukar göra 7-10 små plättar eller 2 halvstora pannkakor..

Nästa veckas träning

Publicerad 2012-12-16 17:55:00 i Träning & Kost,

Det är lugnt på jobbet just nu, vi sitter och tittar på reprisen av "aldrig mera fet" och det ledde ju självklart till att jag blev träningssugen! Så nu sitter jag här och planerar nästa veckas träning! Jag älskar när allt är inbokat och att jag vet när och vad som gäller!
 
Såhär ser alltså nästa vecka ut;
Måndag: indoor + mage/rygg-pass
Tisdag: PT-pass
Onsdag: PT-pass + mage/rygg-pass
Torsdag: någon form av kondition
Fredag: någon form av kondition / vila
Lördag: överkropp
Söndag: ben
 
Får se om det blir någon ändring efter PT-passen, jag vet ju inte alls vad han har tänkt sig och vilka övningar jag får eller hur schemaupplägget ser ut! Spännande :)

Äventyr och lunch

Publicerad 2012-12-16 12:36:00 i Allmänt, Träning & Kost,

Haha jag har varit iväg och irrat runt på sjukhuset i jakt på medicin. Det borde tagit ca 10 minuter men det tog nästan en timme. Galet. Så nu behöver jag få lite i magen :)

Keso med lite kanel och blandade nötter.

Laddar med koffein

Publicerad 2012-12-16 10:43:14 i Allmänt,

Har haft en jobbig natt, har knappt sovit överhuvudtaget.. Så nu sitter jag på jobbet och häller i mig kaffe! Måste vakna..

Dagens mat och träning

Publicerad 2012-12-15 21:58:00 i Träning & Kost,

Frukost: 4 rostade mackor med smör
Middag: 1 fläskkotlett med keso och gele, vitaminpiller
Mellanmål: Proteinbar
Mellanmål: Två knäckebröd med cream chesse och paprika, vitaminpiller
Kvällsmat: Proteinbar

Och ingen träning idag. Har som sagt ofrivillig vila hela helgen, måste vila min höft...

Myslördag

Publicerad 2012-12-15 11:24:00 i Allmänt, Look of today,

Jag älskar mitt jobb. Här sitter vi i mjukiskläder och tittar ut på snön och regnet som öser ner.. Helgerna brukar bestå av mys, god mat, massa skitsnack, lite pill och fix och en härlig stämning.. Och dagar som detta är det lite extra mysigt ;)

Ofrivillig vila

Publicerad 2012-12-15 10:34:00 i Allmänt, Träning & Kost,

Som jag skrev igår så har min höft gett upp så det blir nog tyvärr vila hela helgen... Planen var att jag skulle vara på gymet innan jobbet idag (jobbar 9.30-7.00) men det ville inte riktigt min höft så jag låg kvar i sängen nån timme extra. Är jag piggare i morgon så blir det ett tidigt morgonpass då jag har en lucka mellan 7.00 och 9.30 i morgon. Jag får helt enkelt avvakta och se!

Dagens mat och träning

Publicerad 2012-12-14 22:37:56 i Träning & Kost,

Frukost: Proteinsmootie
Efter träning: Proteinbar
Mellanmål: Två mackor, en med ost och en med leverpastej
Middag: Spenatsoppa och en proteinbar
Under kvällen: 3 glas vin och lite morötter, gurka, blomkål och dip

Träning:
10 minuter på crossen
10 minuter på löpbandet
45 min core

Fredagsmys

Publicerad 2012-12-14 18:43:23 i Allmänt,

Ja, ikväll ska det mysas :) Malin och Ash kommer hit så det blir en lugn kväll här hemma med vovvarna :) Slängde precis i mig maten, det blev lite stressigt här mot slutet, som vanligt...

Core - aldrig igen

Publicerad 2012-12-14 14:06:00 i Träning & Kost,

Fy så besviken jag blev! Första gången jag testar core-pass och aldrig mer. Jag håller mig till mina mage/rygg-pass i fortsättningen..!

Och ont i höften har jag, extremt ont! Och skoskav... Så nu blir det en proteinbar, en banan och en näve smärtstillande piller. Sen väntar duschen...

Morgonmys

Publicerad 2012-12-14 09:14:00 i Allmänt,

Ligger här och drar mig lite :) Somnade strax innan två inatt och har inget speciellt implanerat förrän träningen runt lunch så då får man passa på att ta det lite lugnt.

Man jag ska snart kämpa mig upp ur sängen så jag får i mig lite frukost!

Dagens mat och träning

Publicerad 2012-12-14 00:14:00 i Träning & Kost,

Frukost: Proteinsmootie
Efter träning: Proteinshake
Lunch: Knäckebröd med avocado, skinka och tomat. Vitaminer och omega3
Mellanmål: Proteinbar och en kopp kaffe
Middag: Spenat och tonfisk Xpress. Vitaminer och omeha3
Kvällsmat: Proteinsmootie och två koppar te

Dagens träning:
10 minuters uppvärmning på cykel
Överkropp:
Två ryggövningar
Bröst
Axlar
Två bicepsövningar
Två tricepsövningar

Film och mys

Publicerad 2012-12-13 21:09:00 i Allmänt,

Kvällen spenderas med Kikki :) Vi myser i soffan och kollar film. Star wars är igång just nu. Jag har inte sett dom än så hon tyckte det var dags! Mini njuter nog mest av oss alla tre, hon ligger innanför min tröja och snarkar :)

Dålig start på gymet

Publicerad 2012-12-13 14:56:00 i Allmänt, Träning & Kost,

Usch det tog emot på gymet idag. Kroppen ville inte riktigt lyssna på vad som skulle göras.. Men efter halva passet kom jag in idet rätt så bra ;) Körde överkroppspasset idag. Det är tungt! Men skönt..

Slängde bara ihop en snabblunch nu efter gymet, jag var inte sugen på lagad mat så det blev knäckebröd med skinka, avocado och tomat. Proteinshake, vitaminer, omega3 och vatten till det. Så nu står jag mig nog tills middagen ikväll annars får jag stilla hungern med en proteinbar.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig iordning lite snabbt för sen blir det fika med Katrin och Nicole!

God morgon

Publicerad 2012-12-13 10:43:54 i Allmänt,

En tidig kväll betyder inte alltid en bra natt, jag har stökat och bökat i stort sett hela natten så jag tog mig en liten sovmorgon fram till 9- tiden. Vid halv tio gick jag bort till mamma och åt lite frukost. Det blev en proteinsmootie idag.. Nu håller jag på att vika och lägga undan all tvätt och pillar lite här hemma och om en timme kommer hyresvärden för lite samtal.. Spännande..

Kryper ner tidigt ikväll

Publicerad 2012-12-12 22:18:48 i Allmänt,

Kryper ner för idag. Skönt med en tidig kväll. Det är sällan vi lägger oss före tolv... Jag ska bara se till att inte fastna i teven för länge! Och jag har en liten sötnos här bredvid som inte vill sova än, hon sitter här och psykar mig med busen <3

Dagens mat och träning

Publicerad 2012-12-12 20:41:51 i Träning & Kost,

Frukost: Fiberhavregrynsgröt, proteinshake, vitaminer och omega3
Efter träning: Proteinshake och banan
Lunch: 4 falafel och tomatsallad
Mellanmål: Proteinbar och en kopp kaffe
Efter träning: Proteinshake
Middag: En grillad kycklingklubba, några stekta champinjoner, 1/2 paprika, vitaminer och omega3
Kvällsmat: En kvarg med frysta hallon och en kopp te
 
Dagens första pass på gymet bestod av:
15 minuters uppvärmning på löpbandet
två övningar för framsida lår
två för baksida lår
vadpress
mage
 
Dagens andra pass blev:
30 minuters uppvärmning på löpbandet
"mag/rygg"-pass, 30 minuters gruppträning
Jobbigt och effektivt ;)
 
 

Ett litet tips

Publicerad 2012-12-12 20:24:00 i Träning & Kost,

Om du är impulsiv som jag - veckoplanera din träning!
Har jag inte planerat min träning så blir jag lätt ofokuserad, distraherad och medryckt på massa annat. Men nu har jag varit stenhård mot mig själv på sista tiden och har haft klart för mig hur träningen ska se ut flera veckor framåt. Och det har verkligen fungerat. Vissa dagar är jag på gymet redan kl 6 bara för att inte rubba planeringen :) Galet tycker vissa, men då får dom göra det! Det är extra hjälpsamt då jag jobbar som personlig assistent och har så oregelbundna arbetstider..
 
En vecka kan se ut ungefär såhär, detta är denna veckans planering:
Måndag: mage/rygg - gruppträning
Tisdag: vila
Onsdag: ben och mage
             + mage/rygg - gruppträning
Torsdag: överkropp
Fredag: core
Lördag: ben
Söndag: överkropp
 
Jag försöker att ha en dags vila varje vecka för kroppen måste få återhämta sig. Och vanligtvis tränar jag inte två gånger på samma dag, men det händer...

Det här med personlig tränare

Publicerad 2012-12-12 20:08:00 i Träning & Kost,

Ja, som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag tränat med personlig tränare sedan september. Jag var lite tveksam till detta i början men bokade in en konsultation och därefter två pass. Vid konsultationen så gick vi igenom mina mål och hur min träning, kost och livssituation såg ut.. Vid nästa möte var det alltså dags för första träningspasset och jag var rätt nerös, men samtidigt förväntansfull och peppad :)
 
Vid första träningstillfället fick jag ett träningsprogram för ben och mage. Min PT visade och förklarade och gav enkla små tips som gör stor skillnad. Likadant vid andra träningstillfället för överkropp. Tanken var från början att jag bara skulle träna dessa två pass, få ett schema och sen köra själv - då det kostar en del, men jag var fast! Vi har nu setts 12 gånger och jag är fast besluten med att fortsätta..
 
Uppläget vi går efter ser ut ungefär som här nedan, det kan bli att jag går efter ett schema någon vecka längre men byter oftas schema var 5e vecka.
Vecka 1
pass 1: Nytt schema för ben, nya maskiner och övningar, ny genomgång.
pass 2: Nytt schema för överkropp, nya maskiner och övningar, ny genomgång.
pass 3: Ben (själv)
pass 4: Överkropp (själv)
Vecka 2
pass 1: Ben(själv)
pass 2: Överkropp (själv)
pass 3: Ben (själv)
pass 4:Överkropp (själv)
Vecka 3 
pass 1: Ben (med PT - han pushar och kollar så allt ser bra ut)
pass 2: Överkropp (med PT - han pushar och kollar så allt ser bra ut)
pass 3: Ben (själv)
pass 4: Överkropp (själv)
Vecka 4
pass 1: Ben (själv)
pass 2: Överkropp (själv)
pass 3: Ben (själv)
pass 4: Överkropp (själv)
Vecka 5
Nytt shema med PT
 
Utöver passen på gymet så kör jag också konditionsträning ett par gånger i veckan eller som uppvärmning. Det brukar även bli ngot/några gruppass i veckan. 
 
Många utav mina vänner tycker att jag är galen som lägger pengar på detta. Men jag mår bra av det och det ger mig så mycket. Jag är mycket piggare och gladare och jag känner mig friskare och fräschare och jag sköter även maten på ett helt annat sätt. Nu när jag tränar så pass mycket så måste jag tänka på vad och när jag äter och det är precis vad jag behöver med tanke på mina magproblem (men det kan jag ta i ett annat inlägg). 
 
Så för att sammanfatta - det är helt klart värt pengarna!

Dagens middag

Publicerad 2012-12-12 19:15:00 i Träning & Kost,

"man tager vad man haver" eller vad är det man säger? Handlingen som skulle göras idag blev inte av så jag fick skrapa ihop det som fanns ;)

Min dag - so far

Publicerad 2012-12-12 16:16:00 i Allmänt, Träning & Kost,

Klockan ringde redan 4.45 i morse. Mannen drar till jobbet tidigt så då är det skönt att passa på att gå upp med honom annars blir det lätt att man ligger kvar alldeles för länge. Så efter lite frukost och mys med vavvan så mötte jag upp mamma och två av hennes kollegor och gick bort till Domkyrkan och mös med lite Lucia. Sen skyndade jag bort till gymet för idag var det dags att ge benen en rejäl omgång. Sista rycket nu innan det är dags för nytt schema nästa vecka! Och nu, 7 timmar senare är det dags för dagens andra pass. Jag brukar inte träna två gånger på samma dag men jag gillar detta passet så då får det blir så :)

 
Två av maskinerna jag körde i morse, båda baksida lår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fjärde gången kanske fungerar bättre?

Publicerad 2012-12-12 15:34:00 i Allmänt,

Ok, första inlägget på nya bloggen.. Min fjärde blogg, jag har gett upp hoppet om alla de andra, då jag blir bara förvirrad, tankspridd och nere av gamla inlägg så då är det lika bra att börja på ny kula :) Så jag hopppas att några av de gamla läsarna hittar tillbaka till mig och kanske även några nya :)
 
I denna blogg blir det rätt mycker fokus på min träning och kost. Jag har investerat i mig själv och kört med personlig tränare nu sedan i september och har kommit in i det riktigt bra :) Så för att peppa mig själv, och även kanske någon annan så blir det endel inlägg om just det. Men det lär självklart även dyka upp inlägg om mig och min vardag och mitt liv och allt roligt och mindre roligt som händer!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela